Kubica: Osećanja su pomešana

Nekadašnji vozač formule 1 Robert Kubica rekao je da ima pomešana osećanja nakon održanog WRC Relija u Španiji.

Kubica je prvi deo takmičarskog dana završio na šestom mestu u svom M-Sport Fiesta RS WRC automobilu, sa nešto više od 15 sekundi zaostatka iza svog kolege Miko Hirvonena. Međutim, subota je bila katastrofalna, mehanički problem koji se desio ujutru košta ga pet minuta zaostalog vremena, a u popodnevnim satima došlo je do oštećenja prednjeg desnog točka na početku SS 11, gde je morao da odustane.

„Pomešana su mi osećanja posle WRC relija u Španiji. Tokom ova tri dana bilo je pozitivnih, a nažalost i negativnih stvari.“ prokomentarisao je Kubica posle pretposlednjeg vikenda Svetskog reli šampionata.

„Mislim da nas održava dobar ritam. Poslednji specijalni ispit SS 17 je bio jedan od najboljih za mene na asfaltu, ali je i dalje postojala velika razlika za vodećima. Potvrdili smo našu teoriju da je naš tempo bolji na šljunku nego na asfaltu. Okrećemo se reliju u Velikoj Britaniji (WRC Rally GB) gde će biti sve mnogo drugačije.“

Prvi čovek M-Sport tima Malcolm Wilson je dodao: „Juče je bio veoma razočaravajući i nesrećan dan za Roberta, ali sam impresioniran njegovom voljom i odlučnošću da nastavi dalje. Ima taj stav da nikad ne odustane, prema svemu što radi, što je veoma zadivljujuće. Sa ovim trkačkim vikendom stekao je još veće iskustvo za ubuduće.“

 

 

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video