Kubica kroti velške šume

Robert Kubica i njegov tim RK M-Sport World Rally Team su napravili miran start na poslednjoj rundi WRC-a. Vels Rally GB je poznat kao jedan od najtežih i Poljak je postepeno smanjivao vremena velških šuma i dobijao vitalno znanje o nekim od najtežih etapa.

Kiša, magla i blato su obeležili  prvi dan takmičenja, ali je Robert sa teškim zadatkom zakoračio napred. Sa malo iskustva koje je stekao tokom testiranja, Poljak je prihvatio strategiju bez rizika i ovde je ta strategija pokazala korist.

Gde su drugi posrnuli, F1 vozač je pronašao ritam i poboljšavao svoj tempo kako je dan odmicao. Sticajući iskustvo sa svakim novim kilometrom, Poljak je nastavio razvoj. Postoji nekoliko manifestacija u kojima vozač ima mogućnost da otrkije takve jedinstvene uslove i Robert je odlučan da iskoristi to.

Robert Kubica je rekao: „Bio je težak i dug dan sa dosta posla na deonicama kao i na etapama. Uslovi na samim etapama su bili veoma teški. Ovo je jedinstven reli sa jedinstvenim uslovima ali mislim da vozim mnogo bolje nego prošle godine. Sutra je novi dan i nadam se da ću otkriti nove stvari i uživati.“

Šef tima, Malcolm Wilson je rekao: „Robert Kubica je danas imao veoma razuman pristup. Uzimajući u obzir njegov manjak iskustva u ovakvim teškim uslovima on je napravio dobar posao i prošao sve deonice skoro bez ogrebotine. Nadam se da će sutra moći da ponovi sve sto je danas naučio i da ce moći da napreduje.“

 

 

Video