KTM je na dobrom putu

KTM-ova MotoGP mašina napravila je ‘jasan korak napred’ tokom testa u Valnesiji, na stazi gde Austrijska fabrika planira svoj debitantski nastup na završnoj trci sezone 2016.

Uprkos promenljivom vremenu tokom trodnevnog testa na kome su se smenjivali sunce, kiša i oblaci, Mike Leitner izjavio je da je ostvaren jasan napredak.

„Tim je ponovo ostvario napredak u oblasti elektronike i mi smo u stanju da bolje razumemo gume te prema tome podesimo motocikl. Što se tiče preformansi, bili smo u stanju da napravimo jasan koran napred u odnosu na test koji smo obavljali ovde novembra prošle godine.“

de Puniet, koji je predhodno pomagao Suzukiju da se spremi za svoj MotoGP povratak, izjavio je:

„Za mene je to bio veoma važan test, zadovoljan sam motociklom i bili smo u mogućnosti da testiramo mnogo novih delova. Nažalost zbog vremenskih uslova i zbog ostalih stvari koje smo testirali, odvezao sam manje krugova od Mike. Ali sa iskustvom koje smo obojica sakupili moćićemo još bolje da startujemo na sledećem testu.“

Sledeći KTM-ov MotoGP test održaće se krajem aprila.

 

 

 

 

Foto: vitalmx.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video