Auto trke Kružne trke

Kružna trka i 402m na Beogradskom Ušću

Prvog vikenda juna, tačnije 4. i 5. juna na dobrom poznatom Beogradskom Ušću voziće se po prvi put dve discipline auto trka. Sportski auto i karting savez Srbije uz pomoć grada Beograda organizuje kružnu trku za šampionat Srbije, koja će početi subotnjim treninzima, dok će se u nedelju voziti jedna trka, ali pored kružne voziće se i trka na 402m, takođe prvi put pod okriljem SAKSS-a.

Odmah po završetku subotnjih kvalifikacionih treninga od 18 časova počeće prva trka ubrzanja na 402m, dok će u nedelju to biti nešto posle 16 časova, odmah po završetku kružne trke na Ušću.

SAKSS poziva sve ljubitelje ove discipline da se oprobaju sa svojim automobilima, jer za ovakvu vrstu trkanja dovoljno je da imate i serijski automobil, pa se lako možete okušati na 402m u nekoj od klasa. Obavezno je posedovanje takozvane žute tehničke knjige koju možete dobiti u prostorijama SAKSS-a ili na sam dan takmičenja. Kako bi se što bolje pripremili i na vreme saznali sva tehnička pravila obavezno je da pročitate pravilnik trke, koji je objavljen i na sajtu SAKSS-a.

Za kružnu trku sve je manje više poznato, a kompletan pravilnik trke takođe možete pogledati kako na našem, tako i na sajtu SAKSS-a.

Pored svega ovoga, ostaje nam da se nadamo da će nas sve poslužiti lepo vreme tokom junskog vikenda i da će publike biti u velikom broju.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video