Auto trke Drift

Krunisani šampioni Gymkhana GRiDa

Vrhunac Gymkhana GriD serijala, finale u UK: Videli smo kvalifikacione vožnje vozača iz cele Evrope i gostujuće vozače iz Amerike, zajedno u finalnom spektaklu.

Za mnoge, ovo je bio kraj duge sezone, u kojoj su imali zadatak da se, zajedno sa svojim mašinerijama, takmiče protiv dva istorijska vozača u njihovom sportu. Ken Block i Ryan Tuerck su se propisno obavezali, a uz sebe su imali najveće ludilo od mašina ikad viđene na Gymkhana GRiD događaju.

Podeljeni u dve klase, šampioni su bili krunisani u obe kategorije – All Wheel Drive (AWD) i Rear Wheel Drive (RWD). U pitanju su bili veterani u svakoj klasi, kao što je Dmitrij Sribnyj (Subaru WRX GC8), koji je konstantno razvijao najveće brzine u toku dana, a tu su bili i Lewis Jones i Jake Archer, koji su završili na drugom i trećem mestu. Dmitrij je ušao u borbu sa Ken Blockom i uspeo da savlada Glavnog Hoonigana u all-star finalu.

Odmah nakon silaska sa podijuma, Ken je nakon još jednog uspešnog GRiD Finala rekao – “Bio je ovo baš zabavan vikend i uživao sam gledajući sve te momke u borbama. Vožnja masivnog Hoonicorna po stazi, bio je pravi izazov danas, a bio je i prvi put da sam se propisno trkao u njemu. Dmitrij je imao sjajnu vožnju u našoj jedan na jedan borbi. Bravo za njega! Hvala Monster-u na organizaciji ovako sjajnog događaja, a hvala i svim fanovima koji su došli da nas podrže.”

RWD ubica, Luke Woodham (Nissan 200SX S14a) bio je još jedan čovek, rešen da povrati svoju titulu, a priuštio nam je sjajan performans, zbog kojeg se još jednom popeo na najviši stepenik. Sa njim su podijum podelili Danny Cross i Adam Elder. Kao šlag na torti, Luke je nagrađen head-to-head borbom sa FD legendom Ryan Tuerckom u njegovom Escort mk2. Na kraju, Ryan ga je izbacio iz all-star borbe.

Na hiljade njih koji su se pojavili na stazi ovog vikenda, učestvovali su i na festivalu auto hedonizma. Kenov Hoonicorn je palio sve četiri gume, dok nije pretvorio ogroman crni dim u pravu vatrenu fontanu, što je svakako bio najveći spektakl za sve koji su došli. Santa Pod i Gymkhana GRiD napravili su senzacionalan događaj, a dim zapaljenih guma, još dugo će da se širi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video