Kreće SOR Šampionat: Šta treba da znam?

Pauza je gotova! Vidimo se u subotu, 12. septembra u 10 časova!

Deluje kao da pauza nikad nije bila duža, ali život opet dobija smisao – nastavlja se SOR Karting Šampionat. Ostalo je da se odvezu još četiri trkačka dana. Sedmi trkački dan će se održati u subotu, 12. septembra na dobroj staroj Huji. Većina stvari je opšte poznata, ali ponovi ćemo najbitnije.

Satnica

Okupljanje je od 10 brief od pola 11 a u 11 počinju trke! A liga vozi sistem od tri trke od po 14 krugova, a B liga dve takve trke.

Satnica će biti primenjena i na ostale trkačke dane do kraja šampionata.

Registracija za B ligu

Kao i u prvom delu sezone, članovi B lige imaju mogućnost da rezervišu svoje mesto u B ligi. Svi detalji o registraciji su objašnjeni ovde.

Poredak

Što se tiče sadašnje situacije na tabelama, u A ligi vodi Ana Petrović. Samo tri poena iza nje je Nenad Đapa, odnosno 14 poena iza – Ivan Gošić. Razlika između Ane i Branislava Jakića, koji je deveti trkač na tabeli generalnog plasmana, je sam 40 poena. To dovoljno govori o ujednačenosti trkača ove, sedme sezone.

U Timskom Šampionatu vodi Petrović Racing (Ana P./Milena P.). Prati ih, na 11 poena, JR kart RT (Radovanović/Jovanović).

U B ligi vodi iskusni Zoran Ćalić. Iza njega, na 23 poena, je Srećko Novaković pa Goran Teofilović.

Najuspešniji u nacionalnoj kategoriji SWS-a je Nenad Đapa, prati ga Nikola Simić i Srećko Novaković. U ženskoj kategoriji, Milena Petrović je šesta, a Ana deseta.

Novosti

Tokom leta, SOR nije mnogo dangubio. Osnovali su još dve lige – Srednjoškolsku karting ligu (SKL) i Geek karting ligu (Geek). Vidimo se u subotu.

izvor: SOR Vesti

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video