Kraj sezone za Pedrosu?

Dani Pedrosa vozač Repsol Honde najavio je samo nekoliko časova nakon prve MotoGP trke u sezoni 2015 i osvojene 6. pozicije, da bi on mogao biti primoran da propusti sledećih nekoliko trka jer se i dalje bori sa povredom ruke.

Povreda izazvana nagomilavanjem krvi u mišićima ruke, mučila je španskog vozača većim delom 2014, uzrokujući razočaravajuću sezonu za njega. Međutim bivši svetski šampion ozbiljnost svog stanja je do sada držao u tajnosti, ali bez znakova poboljšanja koji nisu ni na vidiku on možda bude prisiljen da propusti nekoliko predstojećih trka.

„Ove zime putovao sam širom sveta kako bih dobio mišljenje raznih lekara, da pokušamo i vidimo da li bih mogao da imam novu operaciju, pokušamo nešto novo da bih bio spreman za ovu sezonu.“

„Nažalost, svi doktori su mi preporučili da ne idem na operaciju, jer postoji rizik za ponovnu operaciju te ruke. Pokušao sam da slušam njihove saveta i pokušao da radim na mnogo alternativnih načina.“

„To me je dovelo do sadašnje situacije. Znao sam da se ne osećam dobro, ali znao sam i da nemam drugog izbora. Sada kada je trka gotova, znam da ne mogu da vozim onako kao umem, i odlučio sam na nađem način da rešim ovaj problem.“

Najava Pedrose pokrenula je gomilu špekulacija u padoku o njegovim potencijalnim zamenama. Zbog kalendarskog rasporeda isključeni su World Superbike vozači kao npr. Michael van der Mark, ali Honda je u prošlosti koristila vozače privatnih timova kao zamenu za povređene fabričke vozače, te bi mogli videti Cal Crutchlow kao njegovu zamenu.

29-godišnji Pedrosa pridružio se Repsol Hondi i MotoGP-u 2006. godine i osvojio je 26. trka, što ga čini najuspešnijim vozačem bez osvojene titule u kraljevskoj klasi. Španac je imao jednu pobedu prošle godine u Brnu.

 

Foto: asphaltandrubber.com/scottjones.net

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video