Auto trke Kružne trke

Kotorčević kažnjen, Đuroviću pobeda

Nakon što Đuroviću oduzeta pobeda na pretposlednjoj trci sezone, danas mu je i vraćena, a Luka Kotorčević je diskvalifikovan i novčano kažnjen.

Podsećanja radi, na jučerašnjoj trci Aleksa Radojković vodio je sve do poslednjeg kruga, kada je došlo do kontakta između njega i Kotorčevića. Đurović je u ovom duelu najbolje prošao, pa je nakon njihovog duela stigao do pobede.

Ubrzo po završetku trke doneta je odluka da se Đurović diskvalifikuje, a da pobeda pripadne Đorđu Ristiću, koji je na trci bio drugoplasirani.

Danas je pak, na osnovu člana 35.6.1 dodatka pravilnika, Luka Kotorčević izbrisan iz plasmana i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 15.000 dinara, a po odluci direktora trke.

Shodno ovoj odluci, pobeda je vraćena Vladimiru Đuroviću, Ristić je osvojio drugu poziciju, a Nikola Jovanović treću. Marko Markov osvaja poene za četvrtu poziciju, Ana Golić za petu, Aleksandar Mladenović za šestu, a Radojković je dobio poene za sedmu poziciju.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video