Auto trke WTCC

Koronel kažnjen sa 5.000 evra, navijači mu pomogli da sakupi novac

Tom Koronel izveo je veoma neobičnu akciju za vreme trkačkog vikenda u Nemačkoj.

On je uspeo da izbori treće mesto u kvalifikacijama na Nirburgring-Nordšlajfeu, što je potvrdilo njegov ovogodišnji uspon forme i poboljšanje doskora nekonkuretnog „ševrolet RML kruza“.

Svima poznate akcije Holanđanina na društvenim mrežama uvek su snimane na licu mesta, onbord kamerama, začinjene njegovim duhovitim opaskama i krajnje opuštenim ponašanjem. Ipak, ovog puta je, izgleda, Tomi malo preterao, pošto je odmah po završetku brzog kruga svoje oduševljenje u kokpitu snimao mobilnim telefonom.

Posle kvalifikacija izrečena mu je kazna od 5.000 evra zbog korišćenja mobilnog telefona u automobilu tokom vožnje, uz obavezu da je plati u roku od 48 sati, a prekršaj je definisan kao „delatnost u suprotnosti s imidžom FIA“!

dgnvvdeiorvdwxz0zsoq

Bez obzira na sve naše simpatije prema vozaču iz Nardena, činjenica je da je i on obavezan da poštuje standarde koje je FIA proklamovala svojom kampanjom za bezbednost saobraćaja, čiji logo uostalom nosi na automobilu. Jedno od deset zlatnih pravila te akcije glasi „Obećavam da ću obraćati pažnju, jer me pozivi i kucanje poruka čine opasnim“. Kao poznati i popularni trkač, Tom ima dužnost da se ponaša još odgovornije od običnih vozača.

Koronel se potom obratio svojim pratiocima sledećim rečima: „Kad se završi akcija na stazi, znam da svi požurite na moj profil da pogledate deo atmosfere i akcije. Naravno, očekujete i uključenje uživo. Ja možda jesam fanatik, ali kazna za korišćenje mobilnog telefona na putu u Nemačkoj je 60 evra, u nekim zemljama je 30, a u Holandiji je naviša i iznosi 230 evra. Da li mislite da je kazna od 5.000 evra pravedna?“

Koronel se odrekao prava na žalbu, pa je pokrenuo akciju sakupljanja novca za plaćanje kazne, a njegovi navijači su se odazvali apelu i za 48 sati je sakupljeno približno 3.000 evra, a Tom se zahvalio svima i to – na društvenim mrežama.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video