Događaji koji su obeležili 2015. godinu Moto trke MotoGP

Kontroverzna trka u Maleziji

Dani Pedrosa je zabeležio drugu pobedu u 2015. godini, ali će ona ostati nezapažena nakon situacije koju smo videli između Rossija i Marqueza.

Sa starta je poveo Dani Pedrosa koji je na prvom mestu ostao do samog kraja trke. Na drugom mestu bio je Marquez, a na trećem Rossi. Lorenzo je u prvom krugu bio zaglavljen iza Ducatijevog dvojca na šestoj poziciji.

Lorenzo uspeva da obiđe Iannonea i Doviziosoa, da bi zatim obišao Rossija pa Marqueza i od tada do kraja trke ostaje na drugoj poziciji. Iannone završava trku zbog tehničkog kvara na Ducatiu, a Dovizioso nakon kontakta sa Crutchlowom pada i tako završava trku.

Najveća borba vodila se između Marqueza i Valentina Rossija. Njih dvojica su se obilazili nekoliko krugova, bilo je žestokih duela, da bi Rossi na kraju šire ušao u krivinu 14 i nakon kontakta izbacio Marqueza. Mišljenja su podeljena, Marquez nije završio trku, a pre pada se jasno videla Rossijeva noga na Marquezovoj kacigi. Kako će se završiti, odlučiće komisija, za sada je Valentino primio pehar za osvojeno treće mesto.

Bradley Smith je uspeo da dođe do četvrtog mesta nakon duela sa Cal Crutchlowom koji je na kraju trku završio na petoj poziciji sa pet sekundi zaostatka za Smithom. Danilo Petrucci je završio trku usamljen na šestoj poziciji, a Suzukijevi vozači su se nadmetali do samog kraja. Na kraju Espargaro trku završava na sedmom, a Vinales na osmom mestu. Pol Espargaro završava trku na devetom mestu, a Stefan Bradl pravi odličan rezultat završivši trku na poziciji deset.

Da li će Valentino Rossi biti kaženjen, videćemo nakon zasedanja komisije. Dodatnu kontroverzu izazvao je Jorge Lorenzo koji je napustio podijum pre zajedničkog fotografisanja prve trojice.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video