Posle haosa Zarco na prvom mestu

Trka moto2 klase je počela standardno. Mnogi vozači su se izmenjali u top 10 u prvom delu trke, ali niko nije očekivao da će nastati opšti haos u 5. krugu. No da krenemo ispočetka..
Već u trećem krugu trke nakon kontakta iz trke ispadaju Alex Marquez i Luca Marini, dok Jonas Folger odustaje od trke.
Izletanje Xaviera Viergea prouzrokuje pucanje vazdušnog jastuka u krivini 13 i crvene zastave označavaju prekidanje trke. Tada nastaje sveopšti haos, nesporazumi između direkcije trke i timova. Nekoliko puta je pomeran ponovni start trke, a doneta je odluka da će trka imati 10 krugova. Na ponovnom startu trebalo je svi vozači da startuju sa pozicija na kojim su bili u trećem krugu, pa je tako prvi na startu bio Lowes, pored njega su se ređali Luthi i Nakagami. Međutim, Nakagami, Julian i Xavier Simeon, Corsi, Wilarot, Pons, Fuligni i vodeći u šampionatu Rins su morali da startuju sa začelja zbog kašnjenja na start. Već u formacijskom krugu je Xavier Simeon izleteo i delovi motora su se raspali po stazi.
Kada je skraćena trka konačno startovala, Luthi je bio prvi, dok su se Baldassarri i Zarco probijali prema čelu trke.
U poslednjim krugovima trke Luthi posustaje dok borba za prvo mesto postaje borba između Baldassarija i Zarca. Zarco je u poslednjem krugu trijumfovao, dok se Sam Lowes izboro sa Luthijem za treće mesto.

Video