Konačno viđeni prvi krugovi na Aragonu

Nakon sunčanog jutra nad Motorland Aragon temperatura površine staze postala je dovoljno visoka da bi se u akciju uključila neka od velikih imena.

Oba Pata Honda WSB vozača, Sylvain Guintoli i Michael van der Mark, otišla su na stazu odmah posle ručka, kao i Jonathan Rea na njegovoj KRT mašini. Sva tri vozača vozila su krugove samo da bih proverila neke stvari i osnovna podešavanja, mnogo slabije od punog tempa, jer je površina staze i dalje suviše niska da bi zadržala toplotu u gumama. Vreme je ostalo uglavnom sunčano, dok su se svi prisutni nadali višoj temperaturi staze pre neizbežnog pada kasnije tokom popodneva.

„Stavio sam malo zimske opreme ispod mog odela i izašao,“ našalio se Sylvain Guintoli. „Uslovi nisu bili najbolji, ali imamo nekoliko stvari koje moramo testirati i bez prolaznih vremena. Barem nismo džabe dolazili i ja ću odvozati desetak krugova. Površina staze daje čudan osećaj dok se vozite.“

Tom Sykes (KRT) odlučio je da ne vozi, ali kao i gotovo svi njegovi rivali imaće još jednu šansu za vožnju na Jerezu u ponedeljak i utorak sledeće nedelje.

 

 

Foto: houseofjapan.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video