Moto trke World SBK

Ko će biti najbrži u Misanu?

Dok se u Evropi odigrava fudbalsko prvenstvo među najboljim reprezentacijama, fanovi motociklizma moćiće da uživaju u WSBK trkama koje se ovog vikenda voze u Misanu.

Jonathan Rea, vodeći u šampionatu i prošlogodišnji šampion, tačno dva meseca nije pobeđivao, ali mu je konstantan plasman na postolje doneo prednost od 56 poena u generalnom plasmanu. Misano deluje kao mesto na kome bi Rea mogao da trijumfuje, jer je na ovoj stazi ostvario i svoj prvi WSBK trijumf 2009. godine.

Tom Sykes i Chaz Davies s istim ambicijama stižu u San Marino. Sykes je drugoplasirani u šampionatu i u poslednje četiri trke ima tri pobede. Englez je u poslednje četiri godine svaki put imao pol poziciju u Misanu, a to je iskoristio tri puta kako bi došao do trijumfa i to ga čini najuspešnijim vozačem na gridu. Sykes je pokazao da je u formi, ali naredne dve trke pred letnju pauzu biće presudne za dalji rasplet šampionata.

Chaz Davies je još jedan vozač koji ne sme načiniti grešku. Na Misanu je Ducati domaćin, tako da su već testirali ovde i Davies je pod velikim pritiskom da bude najbrži i započne italijansku dominaciju. Dupla pobeda u Imoli bio je poslednji rezultat koji je Ducati ostvario, ali Davies i posle osam trkačkih vikenda odoleva na prvoj poziciji.

Od koga vi očekujete pobedu? Da li će to biti neko od ovih vozača ili na najvišem stepeniku pobedničkog postolja očekujete nekoga ko nije u borbi za titulu?

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video