Ko brani čije boje?

Dok se spremamo za prvi zvanični trening u 2017. godini, hajde da vidimo ko će kod koga voziti u MotoGP sezoni 2017, pošto posle gotovo četiri sezone imamo ozbiljnije promene u timovima.

Aprilia Racing Team Gresini odlučila se za tim koji čine novajlija i vozač druge ekipe koji nije imao baš najbolju sezonu. Moto2 vozač Sam Lowes braniće boje Aprilije, kao i Aleix Espargaro koji je imao odličnu sezonu pre nego što mu je pružena prilika u fabričkom Suzuki timu, u kome je proveo dve sezone gubeći od klupskog kolege.

Avintia Racing u sezoni 2017 ulazi sa istom ekipom koja je vozila i prošle godine. Hector Barbera Loris Baz odlično su upoznati sa Ducatijem koji će voziti, tako da ćemo videti šta nam mogu pružiti.

Najveća promena u sezoni 2017. svakako se dogodila u Ducati Timu. Andre Dovizioso zadržao je svoje sedište, ali je Iannone morao da napusti tim jer je na njegovo mesto došao Jorge Lorenzo, koji se već tokom prvih testiranja dobro snašao.

LCR Honda i pored raznih spekulacija i u novoj sezoni ostaje sa jednim vozačem. Tim koji dobija ne treba menjati, tako da Cal Crutchlow ostaje na svojom motociklu i u 2017. godini. Marc VDS Racing Team takođe bez izmena, u timu ostaju Jack Miller i Tito Rabat.

Monster Yamaha Tech 3 
doživeo je najveći udar. Oba iskusna vozača napustila su tim, a na privatne Yamahe sešće Johann Zarco i Jonas Folger. Dosadašnja postava Yamahinog satelitskog tima braniće boje austrijskog proizvođača. Red Bull KTM Factory Racing tim koji ove godine ulazi u šampionat, opredelio se za iskusan tim tako da na narandžaste motore sedaju Bradley Smith i Pol Espargaro.

Movistar Yamaha MotoGP ostala je bez Jorge Lorenza, ali sve deluje kao da su našli mnogo bolju zamenu. Mladi Maverick Viñales pokazao je na zvaničnim testiranjima da mu privikavanje na Yamahu neće teško pasti, ali Valentino Rossi tvrdi da mu Španac nije pretnja. Barem ne za sad.

OCTO Pramac Yakhnich
za vozače u 2017. godini odabrao je Danila Petruccia i Scotta Reddinga, dok su u Pull & Bear Aspar Teamu MotoGP povratnik Karel Abraham i Alvaro Bautista.

Repsol Honda Team kao po običaju, ništa ne menja. I u 2017. godini njihove boje braniće Dani Pedrosa i Marc Marquez, dok je u ovoj novoj raspodeli timova najdeblji kraj izvukao Andrea Iannone koji će uz Alexa Rinsa voziti za Team SUZUKI ECSTAR.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video