Kina i Bahrein neće pokazati McLarenovo poboljšanje

McLarenov Eric Boullier je skeptičan po pitanju rezultata koji se očekuju u Kini i Bahreinu.

Iako nijedan bolid nije završio trku u Sepangu, McLaren se pokazao konkurentnijim nego što je bio u Australiji, mada je i dalje najsporiji na stazi, u rangu sa Manorovim bolidima.

Iako je Boullier zadovoljan rezultatom poboljšanja između te dve trke, skeptičan je po pitanju ponavlja tih rezultata u naredne dve trke u Kini i Bahreinu.

„Vratili smo se iz Malezije osećajući se optimistično po pitanju napretka koje smo ostvarili u odnosu na rivale. Međutim, ništa ne uzimamo zdravo za gotovo, potpuno smo svesni da naredne dve trke neće pokazati isti stepen poboljšanja kakav smo videli u Sepangu. To je normalna činjenica zato što poboljšanja performansi ne rastu linearnom putanju, tu je i unapređenje efikasnosti i pouzdanosti bolida, a takođe su različite staze i klime, vozi se drugačijim tempom i na način koji je teško čitati sa spoljne strane bolida. U svakom slučaju, pokušavamo da napredujemo sve više i više u svakoj novoj trci, kako bi bili što konkurentniji na stazi i preticali rivale, jednog po jednog.“

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video