Kimi se vraća

Maurizio Arrivabene kaže da drugo mesto Kimija u Bahreinu znači njegov povratak na veliku scenu. Arrivabene je oduševljen plasmanom Kimija na trci i kaže da Ferrari trenutno ima dva snažna vozača.

Iako je napravio značajan pomak u odnosu na 2014. godinu, Kimi je početak sezone proveo u senci Sebastiana Vettela, posebno posle pobede u Maleziji.

Međutim, Kimi je u Bahreinu ukrao Sebastianu trenutak. Popeo se na podijum posle Velike nagrade Koreje 2013. godine i to je svakako bio povod za veliko slavlje u Ferrariju.

„Oduševljen sam, srećan sam zbog Kimija jer sada imamo dva snažna vozača i to je ono što sam hteo.“

Osvrnuvši se na trku, Arrivabene kaže da su od starta Kimi i Sebastian imali istu strategiju, međutim ubrzo su Vettelu promenili strategiju u nešto konzervativniju.

„Imali smo jasnu strategiju za oba vozača. Međutim nakon nekoliko grešaka koje je Seb napravio, morali smo da menjamo taktiku. Kimi je tražio da ostane na istoj strategiji. U jednom trenutku Kimi nije bio ubeđen u taktiku, tada smo mi iz tima rekli NE, ostajemo na istoj taktici. Kimi je bio brz i disciplinovan i na kraju rezultat nije izostao. Bio je to dobar rezultat za nas.“

„Što se tiče Sebastiana, napravio je nekoliko grešaka na ovoj trci, ali ne smemo da zaboravimo šta je napravio za nas do sada. Pobedio je na jednoj trci i ima dva podijuma, dešavaju se i ovakve greške, ništa strašno. Ljudi smo od krvi i mesa, grešimo, ali to i čini sport lepim i zanimljivim.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video