Kimi Raikonnen se žali na mapu kompjutera

Kimi Raikonnen je izjavio da je mapa obrtnog momenta na njegovom bolidu bila loše podešena i da se zbog toga okrenuo na ukosnici. Finac je bio treći i nakon izlaska iz boksa okrenuo se na stazi, izgubio oko 12 sekundi i tako prepustio treće mesto Valteriju Botasu.

Međutim, Raikonnen kaže da je Scuderia identifikovala problem i da će to biti rešeno.

„To nije imalo nikakve veze sa gumama, jedini razlog je bila loša mapa obrtnog momenta. Ne znam kako da objasnim, ali sam cele trke bio na ivici da mi se to desi. Pomerim pedalu minimalno i dobijem previše obrtnog momenta, nije bilo šanse da iskontrolišem bolid. Glupo je što sam zbog toga izgubio treće mesto, ali idemo dalje, na sledećoj trci ćemo biti bolji.“

Ferrari je iskoristio tri žetona za izmene na motoru uoči ovog vikenda. Iako nisu uspevali da prate Mercedese, Kimi smatra da je nadogradnja donela pozitivne rezultate.

„Nadali smo se boljem rezultatu na ovoj trci, kao i boljoj brzini. Ali normalno je da nešto krene po zlu na prvoj trci posle izmena. Siguran sam da je dobra stvar što smo menjali neke stvari, ali očigledno je da postoje neke sitnice koje moramo da sredimo. Na nekoj normalnijoj stazi će nam stvari biti jasnije, videćemo jasno gde smo u tom trenutku.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video