Kimi: „Pravi potencijal Ferrarija je u senci Mercedesa“

Kimi Raikkonen smatra da je pravi potencijal Ferrarija ove godine u senci Mercedesa, da nemaju šansu da se dokažu, jer se retko nalaze ispred njih na startu trke.

Sebastian Vettel i Raikkonen pobedili su Mercedes na startu trke u Mađarskoj, uskladivši ritam i pobegavši Rosbergu. Izgledalo je kao da će Ferrari imati dupli podijum, sve dok Kimiju motor nije počeo da prestaje sa radom, u završnim krugovima trke. Vettel je pobedio, a Kimi misli da je to dokaz da Ferrari može da se dokaže, ukoliko zaobiđe Mercedes u ranoj fazi trke.

“ Imali smo dobru brzinu i pobegli smo im daleko, nije bilo lako, ali smo konstantno bili brži od njih. Ne znam šta bi bilo da smo iza njih, jer ne bi mogli da koristimo našu brzinu, teško ih je zaobići. Puno puta obe godine smo imali osećaj da smo brži od vozača ispred nas, ali da nismo mogli to i da iskoristimo, jer ih je bilo teško preteći. Dakle, prednost koja se stekne na startu trke može biti ključna. Bilo je lepo biti prvi i najbrži na stazi koja nam i ne odgovara baš najbolje. To dokazuje da radimo kako treba i da naš bolid i nije tako loš. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video