Kentov drugi debi na Moto2 motoru

Nakon što je godinu dana proveo u Moto2 kategoriji, Danny Kent je odlučio da se vrati na Moto3, osvojio je titulu, a sada se ponovo vraća na Moto2. Ovog puta sa Leopard Racing timom.

Kent je tokom testiranja u Jerezunapravio vreme 1’42.656, što je bilo samo tri desete sporije od najbržeg vremena testiraranja koje je postavio Alex Rins. Ohrabren rezultatom Kent je rekao da je zadovoljan i ramom i svojom vožnjom, ali da će mu fokus biti na kondiciji, jer mu je dosta više snage potrebno za upravljanje težim Moto2 motorom.

„Prvi utisci nakon treninga su impresivni. Nije mi mnogo trebalo da se naviknem na novi motor i kategoriju, a ubrzo sam pravio vremena bolja nego ona koja sam vozio u 2013. godini. Na kraju sam bio sekundu i po brži od vremena koja sam vozio pre dve godine u Jerezu. Primećujem da je Kalex mnogo dobar za vožnju. Ipak, moram da kažem da smo tek počeli da vozimo i da svi zajedno moramo da radimo, pre svega na promeni stila vožnje, kako bih bio konkurentan vodećim momcima u kategoriji Moto2. Ova dva dana testiranja su nam mnogo značila, a preko zime ću raditi na fizičkim pripremama za 2016. godinu. “ kaže Kent.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video