Kent: „Udario me je drugi vozač“

Vodeća grupa stvorila se tokom Velike nagrade Australije i Danny Kent je bio u njoj, svestan šta treba da uradi da bi bio krunisan kao Moto3 šampion. Incident sa drugim vozačem u četvrtoj krivini primorao je Kenta da ode preširoko i bio je van bodova, on se oporavio i nekoliko krugova kasnije borio se među prvih deset. Ali katastrofa se ponovila, Kenta je ponovo udario drugi vozač i ovoga puta nije mogao da izbegne pad. Niccolo Antonelli i Enea Bastianini takođe su bili umešani u incident i doživeli su padove, srećom sva trojica izbegla su ozbiljnije povrede.

Zbog ne završene trke, Kent će morati da sačeka do Sepanga za novu šansu za osvajanje titule, ali sada je Bastianini van konkurencije. Miguel Oliveira uspeo je da pobedi na Phillip Islandu i sada mu je Kent jedina prepreka za osvajanje titule. Vozač Leopard Racing-a odlazi u Sepang sa 40. bodova prednosti i garantovano može postati prvi britanski šampion ako trku u Maleziji završi ispred Oliveire.

Danny Kent: „Iskreno govoreći, pomalo sam razočaran ishodom ovog vikenda jer sam se osećao veoma snažno na motociklu tokom svih treninga a takođe i u trci. Osećao sam se veoma uvereno da ću ostrvo napustiti kao šampion. Trkao sam se u vodećoj grupi i bilo je strvarno lako ostati sa njima ali u jednom trenutku na kočenju pred ulazak u ukosnicu udario me je drugi vozač, ali me je samo malo odgurao i izgubio sam za mnogo pozicija. Ali bio sam u stanju da se brzo oporavim i vratio sam se na šestu poziciju samo dva kruga kasnije. Onda sam ponovo bio udaren, što me je ovog puta izbacilo iz trke. Dakle, sada je Enea van borbe za titulu, ali moramo obratiti pažnju na Miguela Oliveiru koji je 40. bodova iza nas, i moramo se potpuno fokusirati na trku u Maleziji.“

 

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video