Kent učinio trku nezanimljivom

Danny Kent, vozač Leopard Racing tima učinio je Moto3 trku na stazi Termas de Rio Hondo dosadnom, pobedivši sa ogromnom, gotovo nezamislivom razlikom za Moto3 kategoriju koja iznosi 10,3 sekundi.

Dok je Kent sigurno išao ka pobedi, iza njegovih leđa vodio se mali rat dvanaest vozača za drugu poziciju, na kojoj se tokom jednog kruga menjalo po nekoliko vozača.

Na kraju, kroz cilj kao drugoplasirani prolazi Efren Vazquez i na taj način čini da prve dve pozicije pripadnu Leopard Racing timu. Najniži stepenik na pobedničkom postolju zauzeo je Isaac Vinales. Najbolje plasirani KTM bio je onaj na kome sedi Miguel Oliveira, koji se plasirao na četvrtu poziciju.

Peta pozicija u trci pripala je Bradu Binderu, dok je Fabio Quartararo, „klinac“ od koga se najviše očekuje, na kraju izgubio drugu poziciju i dospeo je do šeste. Hanika, Fenati, Bastianini i Ajo popunili su prvih deset pozicija.

Kompletni rezultati.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video