Kent ubedljiv u Teksasu

Danny Kent učinio je drugu trku Moto3 šampionata nezanimljivom kada je u šestom krugu trke izbio na čelo gde se zadržao do samog kraja uz prednost od preko 8,5 sekundi.

Za drugo mesto vodila se velika bitka između Quartarara, Vazqueza, Bastianinia i Masboua sve do poslednje krivine, kada je Masbou pao, a Quartarao prošao kroz cilj kao drugoplasirani. Vazquez i Bastianini su završili trku na pozicijama tri i četiri, a Masbou je motor progurao kroz cilj i na taj način došao do 16. pozicije.

Bred Binder bio je siguran na petoj poziciji uz zaostatak od oko sekunde za grupom koja se borila za drugu poziciju. John McPhee koji je završio na sedmoj poziciji vozio je usamljenu trku, dok se iza njegovih leđa vodila borba između Locatellia koji je doživeo pad, Fenatia i Isaaca Vinalesa. Njih trojica završili su na pozicijama osam, devet i deset.

Treku je zabeležio mali broj obilaženja i poprilično veliki broj padova u kojima su učestvovali Bagnaia, Loi, Oliveira, Ono, Antonelli i Navarro.

Na sajtu TRKE.rs možete pogledati i kompletne rezultate trke.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video