Kent startuje prvi na dalekom istoku

U savršenim uslovima za vožnju na Motegi stazi, Kent (Red Bull Husqvarna Ajo) je postavio je Moto3 rekord, kao što su to učinili i Rabat i Dovizioso u svojim klasama. Budući da je bio najbrži i tokom petka na mestu gde je osvojio svoju prvu GP pobedu 2012. godine, Englez je odvezao vrhunski krug od 1’56.555 za svoju prvu pol poziciju u sezoni 2014.

Antonelli (Junior Team GO&FUN) je poboljšao vreme u poslednjoj fazi i kvalifikovao se kao drugi (+0.344s), a McPhee (SaxoPrint-RTG) sa samo +0.008s zaostatka našao se na trećem mestu.

Miguel Oliveira (Mahindra Racing) zauzima četvrtu poziciju, dok je Jack Miller (Red Bull KTM Ajo) pretrpeo veliki pad, ali je osigurao petu poziciju. Drugi red kompletira Isaac Viñales (Calvo Team).

Lider šampionata Alex Marquez (Estrella Galicia 0,0), Brad Binder (Ambrogio Racing) i Alex Rins (Estrella Galicia 0,0) čine treći red uprkos padu Rinsa. U top deset vozača našao se i Juanfran Guevara (Mapfre Aspar Team Moto3) koji je samim tim na čelu četvrtog startnog reda.

Rins je imao rani pad, ali je uspeo da vrati svoju Hondu nazad u box gde je njegov tim brzo popravio motor. Alexis Masbou (Ongetta-Rivacold) i Matteo Ferrari (San Carlo Team Italia) takođe su pali ali su ostali nepovređeni. Zulfahmi Khairuddin (Ongetta-AriAsia) pao je tokom svog poslednjeg brzog kruga. Niko od vozača nije povređen.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video