Kent prvi dan završava na prvoj poziciji

Danny Kent postavio je vreme od 2’13.715 u blago hladnijim uslovim prvog slobodnog treninga i završio je na vrhu liste kombinovanih vremena. U toplim i vlažnim uslovima na Sepang International stazi samo je sekunda razdvajala prvih 13. vozača, iako je Kentovo vrme još uvek preko sekunde sporije od Jack Millerovog rekorda staze iz 2014. (2’12.450).

Kent koji zbog pada nije završio dve od poslednje tri trke, još jednom ima priliku da osvoji Moto3 titulu ako u nedelju rezultati budu išli na njegovu ruku. Britanac se našao na petoj poziciji nakon pada u FP2 u krivini devet, ali njegovo vreme postavljeno u FP1 bilo je dovoljno dobro da pobedi Miguela Oliveiru, jedinog čoveka koji može da mu uskrati Moto3 titulu, za 0.176s.

Oliveira je osvojio dve od poslednje tri trke ali na samo dve preostale trke zaostaje 40. bodova za Kentom. Portugalski vozač postavio je svoje najbolje vreme u popodnevnim satima i zauzeo vrh malo sporije FP2 sesije.

Romano Fenati (+0.367s) zauzeo je treću poziciju ispred vozača Estrella Galicia 0,0’s Jorge Navarra (+0.400s) i Kentovog timskog kolege Efrena Vazqueza (0.469s).

Oliveirin timski kolega Brad Binder bio je šesti najbrži, dok Niccolo Antonelli, Hiroki Ono, Isaac Viñales i Jakub Kornfeil kompletiraju prvih deset.

Ono je imao gadan pad pred kraj FP2 u devetoj krivini ali je nepovređen, dok je Alessandro Tonucci takođe pao nekoliko trenutaka kasnije i nakon pregleda u medicinskom centaru zabranjeno mu je da se vrati na stazu. Andrea Locatelli propustio je FP2 zbog bola u povređenoj trtičnoj kosti i dan je završio na 33. poziciji.

 

 

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video