Kent: “ Promena guma je trajala predugo „

Vodeći u šampionatu Moto3 kategorije, Danny Kent, bio je primoran da promeni kišne gume za slikove, ali je njegovim mehaničarima za to trebalo oko 2 minuta, što je za njega značilo da ne postoje nikakve šanse da trku završi u bodovima. Kent je i dalje vodeći u šampionatu, ali je njegova prednost u odnosu na Eneu Bastianinija smanjena na 56 poena.

“ Vikend u Indianapolisu je bio odličan, sve do početka trke. Promenljivi vremenski uslovi su nam stvarno otežali posao. Glavni problem je to što je promena guma u pitu trajala predugo. Tajming za promenu je bio dobar, jer sam u pit ušao uz Brada Bindera, koji je trku završio na osmoj poziciji. Izgubili smo previše vremena tokom poromene. To je nešto na čemu ekipa mora da radi, u slučaju da nam se takva situacija ponovo dogodi. Da, veoma sam iznerviran, ali imamo dosta poena prednosti, koje ćemo dodatno povećati na sledećoj trci u Brnu. Izgubili smo 10 poena ovde, što ne predstavlja veliki problem za nas. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video