Kent: „Ne dobijate poene za kvalifikacije“

Danny Kent vozač Leopard Racing-a za dlaku je propustio drugu pol poziciju u nizu. Kent je započeo kvalifikacije kao jasan favorit za prvu startnu poziciju nakon što je ranije toga dana dominirao u FP3. Mladi Englez prikazao je pristojan nastup u prvim fazama kvalifikacija pre nogo što je krenuo u brzi krug polovinom sesije. On je oborio pol rekord za šest desetinki ali je Portuglaski vozač Miguel Oliviera bio brži za svega 0.050 sekundi.

Danny Kent: „Nisam razočaran jer ne dobijate poene za kvalifikacije, tako da sam jako zadovoljan što sam ponovo u prvom redu. Veoma dobro smo pripremljeni za sutrašnju trku jer je naš tempo sa novim a takođe i sa starim gumam veoma jak. Što se tiče našeg izbora pneumatika za trku, imamo jasne ideje a to znači da smo spremni za trku. Generalno sam zadovoljan, ali danas osvajamo poene tako da moram biti agresivan na startu i nadam se da ćemo imati dobru trku.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video