Kent najbrži u Motegiu

Britanski vozač Danny Kent koji je pobedio na trci u Japanu 2012. godine u Moto3 kategoriji, bio je najbrži vozač tokom oba današnja treninga. Njegov najbrži krug sa vremenom od 1’57.317 bio je najbolji krug dana ujedno i novi rekord staze, što je za više od sekunde bolje od rekorda koji je postavio pre dve godine, kada je zahvaljujući tom krugu sartovao sa pol pozicije 2012. godine.

Rins (Estrella Galicia 0,0) i Oliveira (Mahindra Racing) našli su se na drugom i trećem mestu iza Kenta sa zaostatkom od 0.058s, odnosno 0.101s. U top pet plasirali su se i Brad Binder (Ambrogio Racing) i Enea Bastianini (Junior Team Go&FUN Moto3).

U savršenim uslovima za vožnju, nije bilo padova u FP2 i svi vozači su poboljšali vremena u odnosu na FP1.

Niccolo Antonelli (Junior Team GO&FUN), Alex Marquez (Estrella Galicia 0,0), Isaac Viñales (Calvo Team), Efren Vazquez (SaxoPrint-RTG) i Jakub Kornfeil (Calvo Team) kompletiraju prvih deset vozača.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video