Kent najbrži na kraju prvog dana u Misanu

Enea Bastianini iskoristio je prednosi novog asfalta i odličnih vremenskih uslova na Marco Simoncelli stazi u Misanu i već u prvom treningu vozio je brže od rekorda staze Juanfran Guevara iz 2014. od 1’43.196.

Vozač Sky Racing Team VR46, Romano Fenati bio je samo 0.038s iza svog zemljaka dok je Brad Binder zauzeo treću poziciju (+0.198s).

Efren Vazquez zauzeo je četvrtu poziciju, a Binderov timski kolega Miguel Oliveira (+0.582s) petu. Fabio Quartararo bio je šesti ispred lidera šampionata Danny Kent koji je imao zaostatak od 1.019s za Bastianiniem.

Trening je obeležilo isticanje crvene zastave sedam minuta nakon početka kada su Lorenzo Dalla Porta (Husqvarna Factory Laglisse) i Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) pali u 12. krivini. Dalla Porta je imao sreće i ubrzo se ponovo vration na stazu dok je Navarro odveden u medicinski centar.

Na drugom slobodnom treningu Danny Kent je na svom poslednjem krugu postavio najbolje vreme ispred Enea Bastianinija i Romana Fenatija.

Britanski vozač postavio je vreme od 1’43.097, dok brojni ostali vozači nisu uspeli da porave svoja vremena iz FP1. Enea Bastianini  (+0.036s) vodeći vozač u FP1 imao je dovoljno dobro vreme da osigura drugu poziciju ispred Romana Fenatija (+0.074s).

Bio je ovo veoma loš dan za Estrella Galicia 0,0 tim, nakon što je Jorge Navarro pao tokom FP1 i odveden je u medicinski centar radi daljih pregleda povređenog ramena, pad je doživeo i njegov timski kolega Fabio Quartararo koji zbog frakture članka neće voziti trku u nedelju.

Kompletne rezultate pogledajte na:  Moto3 FP1 i Moto3 FP2

 

 

Foto: id-motogp.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video