Kent do pobede u zanimljivoj trci

Danny Kent stigao je do treće pobede u 2015. godini pobedivši svoje konkutente u poslednjoj krivini trke u Španiji, na stazi Jerez.

Tokom cele trke na prvom mestu smenjivali su se Kent, Oliveira i Quartararo, dok je Brad Binder svo vreme bio iza njihovih leđa.

U poslednjem krugu razlika među prvom trojicom gotovo da nije ni postojala, a u poslednjoj krivini Quartararo pokušava da obiđe Kenta iznutra i greši, zbog čega šire prolazi kroz krivinu i trku završava na četvrtoj poziciji.

Danny Kent na Hondi prolazi kroz cilj prvi i postaje prvi Britanac koji je uzeo tri pobede za redom još od Barry Sheenea koji je to učinio 1977. godine.

Pozicije dva i tri pripale su KTMovim vozačima. Portugalac Miguel Oliveira prošao je kroz cilj svege 0,097 sekundi sporije od Kenta, dok je njegov klupski kolega Brend Binder bio 0,3 sekunde sporiji.

Najbolje plasirani Španac na domaćem terenu bio je Efren Vazquez koji je trku završio na petoj poziciji, ispred Fenatia, Bagnaia, Navarra, Bastianinia i McPheea, koji kompletiraju prvu desetoricu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video