Auto trke WRX

Ken Block u FIA WRX šampionatu

Hoonigan Racing Division i Monster Energy sa ponosom objavljuju informaciju da će se Ken Block tokom 2016. godine nadmetati u FIA Rallycross šampionatu. Za automobil je odabrao Forda.

„Tokom karijere sam vozio razne trke i uglavnom sam tokom sezone učestvovao u većem broju šampionata. Tokom ove godine moj fokus će biti na FIA RX šampionatu. Oduševljen sam timom i mojim autom Ford Fiesta ST. Uzbuđen sam i jedva čekam šta ćemo biti u stanju da uradimo uz fabričku podršku. “ kaže Block.

Block važi za jednog od najuspešnijih RX takmičara u GRC. Tokom 2015. godine je pobedio tri puta, na deset od 12 trka je bio vodeći u šampionatu, a Fordu je doneo titulu u šampionatu konstruktora.

Tokom 2014. godine, Block je vozio jednu WRX trku u Norveškoj, gde je osvojio treće mesto. Nakon toga učestvovao je i u Francuskoj gde je vozio najbrži krug i završio kao četvrti.

Blocka ćemo videti na stazi već 16. i 17. aprila, kada kreće WRX sezona u Portugalu.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video