Auto trke Drift

KEN BLOCK nam otkriva HOONICORN RTR

Brojimo sate pre zvaničnog pojavljivanja sedmog izdanja Gymkhana video serijala, a Monster Energy/Hoonigan Racing Division megastar, Ken Block, nam otkriva svoj Gymkhana SEVEN auto na SEMA (Specially Equipment Market Association) u Las Vegasu.

I to kakav auto! Potpuno drugačiji, jedan-jedini i kao takav – prvi u svetu: Ford Mustang iz 1965.godine.

Ceo projekat je nastao u saradnji Ken Blocka, Hoonigan Racing i njegovog “saborca po volanu” Ford/Monster vozača – Vaughn Gittin Jr i njegovog RTR tjuning Brenda. Dakle, imamo u GymSEVEN još jednu zvezdu, pored samog Blocka.

Mustang2

Auto je spreman poslednje dve godine, i baziran je na Ford Mustang notchback iz 1965.godine – ikonu medju automobilima. Ovaj auto je onda modifikovan do najsitnijeg dela u RTR i ASD Motorsports. Sačinjen od Roush Yates V8 motora sa 845 KS I postavljen na Sadev 4×4 sistem. Stil za sredjivanje su imali u mnogim automobilima iz WRC, DTM, pa čak I kolima koje je Block vozio u mladosti. Onda su Block I njegov tim sve to spakovali u listu ideja i poslali RTR ekipi da spremi ovag jedinstvenog Mustanga.

mustang3

„Ushićen sam što ću moći javnosti da predstavim ovaj auto na Fordovom štandu na SEMA “-rekao je Block. “Ovo je projekat na kom smo radili poslednje dve godine, I izgurali do kraja da mozemo da maksimalno iskoristimo ovaj auto – toliko da nam je bio zvezda u novom Gymkhana SEVEN. Znao sam da je izbor Vaughonove RTR ekipe pravi izbor za tjuniranje ovog automobile – Mustang je njihov svet, I posvetili su se ovom autu maksimalno. Detalji kako je uradjen ovaj naš Mustang, materijali, završna izrada – sve me je prosto oduvalo sa nogu. Moram da vam każem iskreno: ovo je najbolji Gymkhana auto koji sam do sada vozio”

Mustang1

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video