Kawasakijev dvojac najbrži tokom prvog dana u Francuskoj

Uz temperaturu nižu nego na bilo kojoj trci ove sezone, Tom Sykes uspeo je da na kraju jutrošnjeg FP1 sa vremenom 1.38.755s završi na vrhu tabele vremena na 4.411km dugoj Magny-Cours stazi.

Novo krunisani šampion Rea uspeo je 20 minuta pre kraja da se plasira u top 3, i na kraju uspeo da FP1 završi na drugoj poziciji samo 0.017s iza kolege.

Leon Haslam imao je ohrabrujući početak vikenda završivši na trećoj poziciji, Britanski vozač delovao je ekstremno brzo, naročito kroz prvi brzi sektor i njegov zaostatak iznosio je 0.046s za rivalima iz Kawasakija.

Bivši šampion Sylvain Guintoli je na svojoj Pata Hondi zauzeo petu poziciju, nakon niza brzih krugova u prvoj polovini treninga, odmah iza Chaz Davies koji je zauzeo četvrtu poziciju i ispred Alex Lowes na šestoj poziciji.

Niccolo Canepa, Ayrton Badovini, Michael van der Mark i Matteo Baiocco kompletiraju prvih deset vozača. Novajlija u WSBK Jordi Torres imao je svoj prvi nastup na Magny-Cours stazi koji je Španac iskoristio za učenje staze i FP1 je završio na 13. poziciji.

Na drugom slobodnom treningu Jonathan Rea je pokazao da ne želi da se odmara na lovorikama završivši oba treninga na prve dve pozicije. Njegovo vreme od 1m 37.750s bilo je blizu tri desetinke brže od Chaz Daviesa.

Reino vreme obezbedilo mu je da bude jedini vozač na stazi koji je vozio ispod 1.38s, njegov poslednji krug bio je dve desetine brži od Sykesovog dve godine starog rekorda. Najbrži vozač jutros, Tom Sykes dan je zavržio na trećoj poziciji 0.029s sporije od Daviesa, čoveka koga pokušava da prestigne u generalnom plasmanu.

Nakon razočaravajuće dvanaeste pozicije jutros, Jordi Torres pokazao je jasne znakove adaptacije na Magny-Cours stazu i dan je završio na sedmoj poziciji ispred Ducatijevog dvojca Mattee Baioccoa i Luce Scassa.

I ako je dan započeo dobro, Sylvain Guintoli nije uspeo da zadrži jutarnji tempo, nije uspeo da popravi vreme iz FP1 i u FP2 je pao na dvanaestu poziciju iza Ayrtona Badovinia i Leandro Mercada.

Kompletne rezultate prvog i drugog slobodnog treninga pogledajte na: WSBK Francuska

 

 

 

Foto: worldsbk.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video