Kawasaki se vraća u MotoGP?

Moto2 vozač Dominique Aegerter testirao je danas na Jerezu evoluciju Avinta Kawasaki CRT motora korišćenog u 2014. Projekat nije zvanično povezan sa trenutnom Kawasaki fabričkom ekipom koju čine Tom Sykes i Jonathan Rea, uprkos što ga izvodi inženjerska kompanija Akira.

Akira je dugo vremena tehnični partner Kawasakija i kompanija koja je vodila razvoj ZX-10R motora tokom njegove duge WSB istorije. Motocikl koji je Aegerter vozio imao je Michelin gume i iste specifikacije kao onaj koji se koristi u španskom CEV šampionatu.

Informacije o preciznim specifikacijama motocikla bile su ograničene, ali se veruje da se on zasniva na ZX-10R motoru sa mogućim uvođenjem pneumatskih ventila. Korišćene su karbonske kočnice i oplata sa zvaničnog Kawasaki Ninja ZX-RR MotoGP motocikla iz 2008.

Aegerter: „Imamo Kawasakijevu podršku ali je ovo Akira projekat i razvoj starog motocikla. Snaga je neverovatna, ali u ovom trenutku vozim sporije krugove nego u Moto2. Za početak sam vozio motocikl bez elektronike kako bih pokušao da procenim prijanjanje i performanse.“

 

k1

k2

k3
Foto: MCN.com

 

 

 

 

 

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video