Kawasaki na prve dve pozicije u Kataru

Tom Sykes startovaće poslednju rundu 2015 World Superbike šampionata sa svoje šeste pol pozicije u sezoni. On je pobedio svog timskog kolegu Jonathana Reu na drugoj poziciji, pa će tako Kawasaki imati prve dve pozicije u Kataru.

Šesta pol pozicija za zaključak sezone 2015 i 30. u karijeri je rezultat koji takođe pruža nadu za njegovu borbu sa Chaz Daviesom za drugu poziciju u šampionatu. Xavi Fores bio je impresivan na Ducatiju i kompletira prvi startni red. Španac ponovo zamenjuje povređenog Davide Giugliana. Leon Haslam startuje sa pete pozicije, ispred timskog kolege Jordi Torresa, koji nije mogao da ponovi svoj ritam sa treninga.

Na čelu trećeg starnog reda biće Suzukijev dvojac Alex Lowes i Randy de Puniet, dok je Michael van der Mark ostao nezadovoljan devetom pozicijom zbog greške u poslednjem krugu koja je prekinula njegove nade da će ponoviti tempo sa treninga.

Leandro Mercado kompleira prvih deset vozača, ispred Matteo Baiocca, koji je pretrpeo veliki pad u poslednjim sekundama Superpola i Davida Saloma na12. poziciji.

Sylvain Guintoli će poslednju trku startovati sa 13. pozicije, prošlogodišnji šampion platio je cenu ograničenog vremena provedenog na stazi ovog vikenda pošto je bio primoran da se suoči sa mehaničkim problemima. On će startovati isped Niccola Canepe, Ayrtona Badovinia i Leona Camiera.

Kompleti rezultati kvalifikacija: WSBK Superpole

 

 

 

Foto: motoblog.it

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video