Moto trke MotoGP

Karting trka za Marca Simoncellija

 

Misano karting staza, koja se nalazi u sklopu Misano World Circuit ‘Marco Simoncelli’, po peti put ugostila je MotoGP vozače koji su vozili trku u znak sećanja na nastradalog Marca Simoncellia.

Na stazi su se pojavile zveze MotoGP kategorije – Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Scott Redding, Michele Pirro, Jack Miller, Alex De Angelis i Loris Baz , vozači Moto2 kategorije – Sam Lowes, Matia Pasini, Xavier Simeon, Hafizh Syahrin i Jonas Folger. Ovu trku nisu propustili ni Moto3 vozači – Matteo Ferrari, Francesco Bagnaia, Andrea Locatelli, Niccolo Antonelli, Danny Kent, Andrea Migno i Karel Hanika.

Prvu trku u sklopu ovog događaja vozili su Moto3 vozači, a Ferrari je bio najbrži među njima. Nakon njih na red su došli vozači Moto2 klase. Pobedu je odneo Pasini nakon žestoke borbe sa Baldassarriem.

Veliko finale vozili su Italijani – Rossi, Ferrari, Baldassarri, Bastianini, Migno i Dovizioso. Borba je bila oflična, sa puno kontakta, ali i obilaženja. Andrea Dobizioso je bio vodeći u 11 od 12 krugova, ali ga je u poslednjem pretekao Baldassarri i odneo pobedu. Rossi je trku završio tek kao petoplasirani.

Sav novac prikupljen na događaju, doniran je u fondaciju Marca Simoncellija.

01_rsm__gp_6354.middle

02_rsm__gp_6319.middle

03_rsm__gp_6717-2.middle

06_rsm__gp_6958.middle

07_rsm__gp_7018_0.middle

08_rsm__gp_6896-2.middle

 

foto: motogp.com

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video