Karting

Karting trka „Trofej Surčina 2016“ na Ada Huji

Karting trkom u organizaciji ASK „Sporticco Racing Team“, u nedelju 8. maja na stazi Ada Huja zvanično se otvara sezona Šampionata Srbije u kartingu pod okriljem Sportskog auto i karting saveza Srbije.

ASK „Sporticco Racing Team“ iako postoji od davne 2005. godine, na čelu sa nekadašnjim takmičarom i vicešampionom klase mali N Zlatkom Dobrotom, uzeo je po prvi put i organizaciju jedne karting trke. Trka pod nazivom „Trofej Surčina 2016“ prva je prilika da posle zimske pauze ponovo jurišaju ka titulu najbolje u ovoj disciplini. Program počinje slobodnim treninzima od 9:45 prepodne, dok je start prve trke u 13 časova, odnosno druge trke u 15 časova.

Novina u ovoj trci biće i klasa 7, popularni „rentali“, koji će biti podeljeni na juniore i seniore.

Akcenat trke baziran je na omasovljavanju karting sporta u Srbiji, kao i promoci bezbednosti u saobraćaju, pa ovom prilikom pozivamo sve gledaoce, buduće takmičare, roditelje i mališane, da nedelju provedu na dobro poznatoj karting stazi na Ada Huji i pogledaju kako izgleda jedan trkački dan karting takmičara.

karting1

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video