Karting

Karting savezi u Srbiji – Zajedno za promociju sporta

Karting, ulazna kategorija auto sporta, u kojoj stasaju neki novi šampioni, koji će Srbiju predstavljati u svetu bio je problemu tokom prethodnih godina. Trke su organizovane u okviru dva saveza – Srpski sportski karting savez i Sportski auto karting savez Srbije organizovali su šampionate na dva fronta.

Ova podela bila je dobra za vozače, jer su imali priliku da se oprobaju u većem broju trka, ali za sport situacija nije bila najpovoljnija. Posle dugih pregovora, konačno je pronađeno rešenje, koje je juče i ovekovečeno.

Na sastanku između Saše Milosavljevića, predsednika SSKSa i Staniše Lazarca, predsednika SAKSSa koji je održan juče, doneta je odluka da savezi u 2018. godini funkcionišu zajedno.

Inicijalni sporazum je postignut juče 06.02.2018. godine, dok će zvanični sporazum biti ovekovečen u roku od 15 dana, nakon usklađivanja detalja i pojedinosti.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video