Moto trke MotoGP

Kallio se iskreno nada trci u Finskoj

Mika Kallio izjavio je da „drži fige“ i da se iskreno nada da će sve proteći u planu i da će se Finska vratiti u MotoGP kalendar kako je planirano, 2019. godine. Prošle godine u avgustu zvanično je objavljeno da će Finska ugostiti MotoGP šampionat na stazi KymiRing koji je u izgradnji, u periodu od 2019. do 2023. godine.

Kallio je nakon testa na Tajlandu izjavio kako nije direktno uključen u razvoj staze u Finskoj, ali da povremeno dobija informacije o ovom projektu i da se nada da će staza biti gotova na vreme. Mika je dodao da deluje kao da imaju manjih problema sa budžetom, kao što to obično i biva s novim stazama, ali je siguran da će država stati iza ovog projekta i da će sve proći u najboljem mogućem redu.

Mika veruje da će za ovu trku dobiti pozivnicu da učestvuje, a pre toga najavio je da će kao zvanični test vozač KTMa uzeti učešće u najmanje pet trka. Sezonu će započeti u Jerezu, a voziće trke u Nemačkoj, Barseloni, Austriji i Aragonu. Kalio je rekao da bi bilo lepo da startuje i u Tajlandu, ali je sada dogovoreno samo pet evropskih trka, jer je KTMu tako najlepše.

Za kraj, Kallio se ipak osvrnuo na mogućnost da svaki test vozač odveze šest trka, te da jednu trku imaju u rezervi i da je sve moguće.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video