Auto trke TCR

Kalendar trka TCR serije

Dušan Borković je najavio da će sa svojim timom B3 racing nastaviti saradnju i u 2016. godini, ali ovog puta u TCR Seriji. 

TCR serija slovi za jedan od novoformiranih šampionata koji polako uzima maha i postaje popularniji od mnogih šampionata sa dugogodišnjom tradicijom. Tokom 2015. godine nekoliko trka TCR serije vozilo pred trku Formule 1 kao uvertira.

Tajna TCR serije je u ceni automobila, koja je veoma priuštiva. Mnogi proizvođači već uveliko prave vozila za ovaj šampionat i sezona 2016. preti da postane najinteresantnija do sada.

Kalendar za 2016. godinu imaće isti princip kao i onaj koji je korišćen u prvoj sezoni ovog šampionata. Sve startuje 3. aprila u Bahreinu, kao uvertira drugoj trci Formule 1 u sezoni.

Nakon Bahreina timovi se sele u Evropu, gde će se ponovo sastati već 24. aprila na stazi Estoril. Zatim se 8. maja vozi treća trka u Belgiji na stazi Spa. Dve nedelje kasnije šampionat se nastavlja u Monci, da bi se peta trka vozila već 5. juna na Salzburgringu. Oschersleben se u kalendaru našao 19. juna, da bi se evropska turneja završila 3. jula u Sochiju.

Nakon toga, kompletna TCR serija se seli na daleki istok. Kina i Sepang će se voziti istog vikenda kao i trke Formule1, da bi se zatim vozači ovog šampionata preselili u Kinu, Tajland i na kraju Macau gde će 20. novembra završiti sezonu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video