Kružne trke Moto cross Moto trke

Kalendar prvenstva Istočne Evrope – brzinski i motokros šampionat

Na sastanku Balkanske moto unije koji je danas održan u Sofiji objavljene su prve verzije kalendara za brzinski i moto kros šampionat.

Za brzinski šampionat planirano je 11 trka, a prema prvoj verziji kalendara šampionat počinje duplom trkom u Serezu u periodu između 7. i 9. aprila. Dve nedelje kasnije, 22. 23. aprila voziće se dupla trka u Rumuniji, na stazi Moto park, a samo nedelju dana kasnije voziće se i jedna trka u Plevenu u Bugarskoj.

Šesta i sedma trka planirane su za Grčku između 7. i 9. jula, osma bi trebala da se vozi 26. i 27. avgusta u Plevenu, a deveta trka planirana je da se vozi u Srbiji. Iako se Batajnica duži vremenski period ne vozi, ona se i ove godine našla u kalendaru šampionata Istočne Evrope. Kako se navodi, trka u Srbiji planirana je za 23. i 24. septembar. Kraj šampionata planiran je za period od 27. do 29. oktobra kada će se voziti dupla trka u Grčkoj.

Ovo nije prvi put da se Batajnica pojavljuje u kalendaru, ali se ona iz godine u godinu odlaže. Od izvora bliskih vojsci dobili smo obaveštenje da su aktivnosti u vidu trka na Aerodromu Batajnica zabranjene, ali ostaje nam da vidimo da li će se do septembra nešto promeniti.

Kada je motokros u pitanju, planirano je da se vozi sedam trkačkih vikenda u okviru ovog šampionata. Sezona će otpočeti 17. i 18. marta na Janici u Grčkoj, da bi se nakon pauze duge dva meseca, 27. i 28. maja vozila druga trka na stazi Kreševo u Bosni i Hercegovini. Lazarea u Rumuniji ugostiće najbrže sa Balkana 10. i 11. juna na trećem trkačkom vikendu.

Srdina sezone obeležiće se u Srbiji na stazi Globare samo nedelju dana nakon Rumunije. Peta i šesta trka planirane su za Bugarsku – Samokov 9. i 10. septembra i Trojan 7. i 8. oktobra. Kraj sezone planiran je za 18. i 19. novembar na stazi Kajnasli u Turskoj.

Izvor: motori.com.mk

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video