Kalendar Ipone Moped Endruance Cupa za 2019. godinu

foto Marina Nešković

Kako smo na to već navikli, Ipone Moped Endurance Cup izrasta u jedno od najozbiljnijih takmičenja, a u prilog tome ide i kalendar za 2019. godinu koji je predstavljen danas, gotovo sedam meseci pre prve trke.

Reč je o konačnom kalendaru, a sa svim upravama staza ostvareni su pismeni dogvori, tako da pomeranju termina nema prostora.

Novina u odnosu na sezonu 2018. svakako je širenje Ipone Moped Endurance Cupa na zemlje regiona. Sada već tradicionalno, sezona počinje u Beogradu, na stazi Ada Huja, odakle je i kompletna MEC priča počela.

Druga trka sezone voziće se u Banja Luci, u okviru kompleksa Zalužani, unutar kog, pored aerodroma i auto-moto staze, postoji i konfiguracija za karting, odnosno moped trke.

Treća trka sezone je na stazi u Kuli, koja može da primi najmanji broj takmičara, ali je od prve sezone u kalendaru i tu će se zadržati i u narednim sezonama. Promenom konfiguracije u 2018. godini, staza Autokomerc Karting Centra prilagođena je kretanju mopeda, pa se tako četvrta trka sezone održava baš na ovoj stazi.

Petom trkom, pred letnju pauvozači MEC-a sastaće se u Virotiviti u Hrvatskoj, gde će na karting stazi odmeriti snage u dnevnim uslovima, da bi potom posle pauze duge mesec dana sezonu nastavili u Sloveniji, na stazi Raceland Krško.

Poslednja stanica Ipone Moped Endurance Cupa je na istom mestu gde sezona i počinje – Na kartodromu Ada Huja u Beogradu, gde će se četvoročasovnom trkom u kontra smeru odlučiti šampioni za 2019. godinu.

Kako sve to izgleda, možete videti na vizualu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video