I kad nema dalje – Fenati

Romano Fenati, kada je ušao u Moto3 šampionat, delovao je kao veoma talentovan klinac. Kada je 2016. godine u sred sezone izgubio mesto u VR46 Sky Racing timu, svi su se iznenađeno pitali – Otkud to? A onda je sve isplivalo.

Romano Fenati možda nije najbolji vozač, ali je zasigurno najbolji skandal majstor. I ovog puta uspeo je na sebe da privuče pažnju nesportskim ponašanjem. Zapravo, totalno nesportskim ponašanjem.

Šta se dogodilo? Romano Fenati i Stefano Manzi vodili su duel nekoliko krugova, ali je Fenati postao nestrpljiv, je nikako nije mogao da nadmaši Manzija, te se odlučio na potez očajnika.

Fenati je na pravcu, približavajući se krivini broj 8, podigao levu ruku sa svog hebla i pritisnuo prednju kočnicu na Manzijevom motoru. Nakon incidenta, Fenati je kažnjen diskvalifikacijom.

Podsećanja radi, Fenatiju ovaj potez nije ništa novo. Incident sa šutiranjem tuđeg motora na trci u Argentini Fenati je imao sa Ajom dok je još bio član VR46 Sky Racing Tima u Moto3 kategoriji.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video