Kad ključ 19 spasi dan

Elfyn Evans otkrio je proteklog vikenda, na reliju u Finskoj, koliko jedan ključ 19 može da bude od velike koristi. Nakon pucanja suspenzije od odustajanja spasio ga je baš ovaj ključ.

Vozač ekipe M Sport nalazio se na šestoj poziciji u petak ujutru, kada je tokom veoma brze etape Ouninpohja udario u kamen. „Pogodili smo veći kamen ogromnom brzinom i odmah sam znao da nešto nije u redu, ali kako je auto išao normalno odlučio sam da ne spuštam tempo. Tokom etape bilo je mnogo skokova koji su opteretili moju suspenziju i viljuška zadnjeg desnog točka je na kraju i pukla, a točak je mogao da se pomera napred-nazad.“ izjavio je Velšanin za wrc.com.

6543_evans-wishbone-fix-finland-2015_111_896x504

Ne želeći da odustanu, Evans i suvozač Dan Barritt pronašli su kreativno rešenje. Uzeli su dve šelne i najveći ključ koji su imali u kolima, kako bi sredili problem. Međutim, Evansu nije prvi put da koristi ključ za popravku, jer je jednom prilikom već popravljao menjač istom metodom.

Evans je istakao da su tokom 85 kilometara duge deonice koju su vozili „na ključu“ više puta morali da popravljaju svoj izum, ali da nisu želeli da uspore i izgube dodatne pozicije.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video