Jules Cluzel postavio rekordno vreme na testu u Australiji

 

Jules Cluzel je prvi vozač koji je krug na stazi na Philip Islandu na Supersport motociklu, odvozao ispod 1 min 33 sek, i time oborio rekord drugog dana testiranja u Australiji.

Vozeći dominantnu MV Augusta 1-2, Cluzel je zaustavio sat na 1min 32.967sek, dve desetinke ispred svog timskog kolega Lorenza Zanettija, obojića vozača su išla ispod postojaćeg rekorda kruga oko Melburna.

Kenan Sofuoglu koji je postavio tempo prvog dana, je ostao u dobrom dometu, na trećem mestu na Puccetti Kawasakiju, dok je PJ Jocobsen bio opet na četvrtom mestu, zaostajući 1.3sek od vodećeg vremena.

Supersport novajlija, Marco Faccani, je napravio snažan porast tokom dana i postavio peto najbolje vreme na drugoj Puccetti mašini, ispred vodećeg Honda vozača, Ratthaparka Wilairota i francuskog Superbike prvaka, Lucasa Mahiasa.

Alex Baldolini je učinio da tri MV Agusta mašine budu u prvih deset, tako što je zauzeo osmu poziciju, isped Kyla Smitha i vodećeg PTR Honda vozača, Riccarda Russoa, tim je radio bez Gina Rea, dan nakon što je poslat na operaciju uklanjanja šrafa u podnožju njegovog stopala.

Video