Juče vrelo na Beranovcu

Juče je na Beranovcu vožena treća po redu auto trka otvorenog šampionata Srbije na kružnim stazama. Trkački dan je otpočeo od 10h kada su se vozili Warm Up treninzi. Ovi treninzi vraćeni su baš na ovoj trci.

Nakon Warm Upa usledila je trka Divizije IV. Osvajač pol pozicije, Aleksandar Tošić poveo je, ali ga Mirko Milovanović nakon tri kruga obilazi i tu ostaje do samog kraja trke. Iza njegovih leđa Tošić ne uspeva da ga obiđe. U poslednjem krugu dolazi do kontakta u kome Tošić ostaje bez zadnjeg branika. Božilović je u nekoliko navrata pokušao da obiđe Tošića ali mu to nije pošlo za rukom, te trku završava na trećoj poziciji. Sva trojica pripadaju klasi 9, dok je u klasi 8 jedini vozač bio Vladan Kostić.

U trećoj diviziji ubedljivo najbrži je bio Nenad Savić koji je u svom Jugu bio devet sekundi brži od Radmila Vojinovića. Treća pozicija u trci pripala je Mirku Deretiću. Zanimljivo je da je među prvom trojicom samo Savić vozač klase 4, u kojoj su pozicije dva i tri pripale Mariu Zahiroviću i Draganu Lukiću. Treća pozicija u klasi 3 pripala je Danijelu Paniću koji je završio kao četvrtoplasirani u trci.

IMG_7831

Među hibridima, odnosno u klasi 2 najbrži je bio Dušan Nastasijević. Od prvog kruga Nastasijević je poveo, ali Davidovski i Pavličević su mu konstantno zadavali glavobolju. Na kraju je Nastasijević prošao kroz cilj kao prvi sa svega 0,340 sekundi prednosti u odnosu na Davidovskog i Pavličevića koji su jedan drugome bili na braniku. Jovan Lazarević zauzeo je četvrtu poziciju, ispred Aleksandra Pantelića.

IMG_8201

Mali N još jednom je doneo najviše uzbuđenja. Marić Marko, Nebojša Babić i Đurić Slobodan napravili su incident u prvoj krivini nakon čega je trka prekinuta, a njihova kola su poprilično oštećena. Srećom, svi vozači su u redu. U nastavku trke pobedu odnosi mladi Aleksa Radojković, koji je kroz cilj prošao sa 0,284 prednosti u odnosu na Đorđa Ristića, osvajača pol pozicije. Nikola Jovanović osvojio je treću poziciju, dok su Đurović Vladimir i Zoran Milisavljević zauzeli pozicije četiri i pet.

Među fićama najbrži je bio Radisavljević Radiša koji je nadmašio Marka Pavlovića i Nikolu Ekmeščića. Radisavljević vozi u klasi Kup II, a u klasi su iza njega bili Ekmeščić i Aleksandar Japundžić. U klasi Kup I najbrži je Pavlović ispred Save Jančevića i Jović Radosava.

Mi smo napravili još jednu 360 fotografiju iz boksa, a za Ušće spremamo još jedno iznenađenje u saradnji sa kompanijom Vip mobile.

Takođe, pokušali smo da napravimo live stream prenos sa trke, ali nas je kvalitet mobilnog signala onemogućio u nameri.

foto: Tijana Cvijović

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video