Karting

Jovanoviću dva pehara u debitantskoj sezoni

Osmogodišnji Nemanja Jovanović nije ni sanjao da će tokom svog trećeg trkačkog vikenda u karijeri, odnosno tokom svoje prve trkačke sezone, imati priliku da se popne na pobedničko postolje. Dva puta.

Neca, koji vuče korene iz trkačke porodice, vredno je trenirao kako po suvom, tako i po kiši, a taj trud koji je uložio se isplatio višestruko.

Na trci voženoj u nedelju na stazi Kart Moto centra Ada Huja, Jovanović je izvezao dve najbolje trke u karijeri. Prva trka vožena je po vlažnoj stazi. Petar Bogatinovski odvezao je vrhunsku trku i stigao do pobede. Nemanja je odmah na startu sa trećeg mesta izbio na drugu poziciju, gde se zadržao do kraja trke. Andrej dobrota je pokušao da mu doskoči, ali do obilaženja nije došlo.

Druga trka klase 1 je vožena, ali je ista ponovljan zbog nepravilnosti na startu. Start ponovoljene trke bio je po suvom, a iako je mladi Jovanović od svog tima tražio da vozi gume za kišne uslove, stariji i iskusniji mu nisu dozvolili. Ipak, mladost ili ludost u odabiru guma dovela bi ga možda i do pobede, ovako se Neca morao zadovoljiti trećom pozicijom.

Iako su dečaci krenuli po suvom, već nakon drugog kruga krenula je da pada kiša, te su trku morali da završe na gumama za suvo. Ova situacija na stazi dovela je do rezultata – Bogatinovski, Dobrota, Jovanović.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video