Jovanoviću dva druga mesta u Hrvatskoj

Proteklog vikenda, u Hrvatskoj, na stazi Novi Marof vožena je karting trka u kojoj su učešće uzeli vozači iz Srbije. Ova trka, bodovala se takođe i za šampionat Srbije.

U klasi Mikro Rotax dupla pobeda je pripala talentovanom Petru Bogatinovskom, dok je dupli pobednik klase 1 sa Ade Huje, Nemanja Jovanović, osvojio dva druga mesta u šampionatu Srbije. U prvoj trci pehar za treće mesto pripao je Andreju Dobroti, dok je treće mesto u drugoj trci osvojio Luka Malbaša.

Kako mladi Nemanja Jovanović kaže, u prvoj trci malo je nedostajalo da stigne i do pobede u šampionatu Srbije, ali je vozač koji se našao između Bogatinovskog i njega uspeo da ih odvoji i time zasmeta direktnom okršaju ova dva mlađana vozača.

Ovog puta Nemanja je imao podršku velikog broja šampiona. Pored oca Branislava koji je njegov najveći fan, ali i mehaničar, put Novog Marofa uputio se i Nenad Stojanović Cvrle, višestruki šampion Srbije i Balkana u klasi 600 SSP koji je tokom čitavog vikenda pružao podršku Neci.

Da podrška bude potpuna potrudio se i svima vrlo dobro poznati Martin Vugrinec, vozač MotoGP Red Bull Rookies Cupa, a trenutno vozač IDM prvenstva u klasi 600 SSP gde niže odlične vožnje među pet najbržih vozača. Martinu je Novi Marof lokalna staza na kojoj često trenira, te je prethodnog vikenda iskoristio priliku da se odmori od vožnje i bude uz Necu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video