Još jednom Kent

Enea Bastianini imao je najbrže vreme na kvalifikacijama, ali mu nije pošlo za rukom da povede trkom. Gotovo pola trke vodio je Kent, koji ipak nije uspeo da dominira kao na ranijim trkama.

Deset krugova pre kraja, Kent je izgubio prvu poziciju, a na čelo je izbio osvajač pol pozicije na kvalifikacijama, ispred Oliveire, Vazqueza, Antonellia, Kenta i Navara. Tokom narednih nekoliko krugova, šestorica najbržih Moto3 vozača se obilazilo gotovo na svakom kočenju.

U celoj trci vozači su bili podeljeni u nekoliko grupa u kojima se, kao što je već „normalno“ za Moto3 vodila žestoka bitka. Iza šestorice najbržih, bitka za sedmu poziciju vodila se između Fenatija, Bindera, Oettla i Vinalesa. Ipak, najveća borba bila je za 11. poziciju, za koju se borilo čak devet vozača.

U zanimljivom poslednjem krugu, vodila se borba između prve trojice, ali je kroz liniju cilja prvi prošao Danny Kent koji nije bio ubedljiv kao na ranijim trkama. Na Kentovom zadnjem točku, drugi kroz cilj prošao je Bastianini, dok je Vazquez zauzeo treću poziciju na cilju.

Antonelli, Oliveira i Navaro zauzeli su naredne tri pozicije, dok prvih deset kompletiraju Vinales, Fenati, Binder i Oettl. U poenima su još i Martin, Locatelli, Ajo, Quartararo i jedna dama – Maria Herera.

foto: MotoGP

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video