Još jedan nemački proizvođač u F1?

Volkswagen grupacija u saradnji sa bivšim Ferrarijevim šefom Stefano Domenicalijem pravi računicu o isplativosti ulaska u Formulu 1, a za to je najverovatnije kriv ovosezonski uspeh njihovog konkurenta – Mercedesa.

Volkswagen je trenutno zastupljen u WEC-u kroz Audi i Prosche, DTM-u kroz Audi i WRC-u kroz VW, a prema procenama očekuje se da bi povrat investicija iz Formule 1 biti višestruko veći nego u ovim kategorijama. Kao primer navodi se Mercedes koji je na Formulu 1 u 2014. potrošio 130 miliona evra, ali je povrat bio oko 2.2 milijarde eura. Analitičari procenjuju da je VW u ova tri šampionata uložio oko 320 miliona evra, a da je povrat svega 24 miliona.

Za sada je jedino sigurno da Volkswagen u Formulu 1 neće ući u saradnji sa Red Bullom, kako se to ranije spekulisalo. Inače, ovo nije prvi put da se VAG grupacija dovodi u vezu sa najbržim cirkusom na Svetu.

Izvor: Formulino.hr

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video