Jorge Lorenzo sumnja da Ducati može do titule

Jorge Lorenzo smatra da će Ducati ove godine predstavljati veću pretnju u MotoGP šampionatu. Ali Španac ne veruje da će fabrika iz Bolonje imati velike šanse za osvajanje titule, uprkos impresivnim vožnjama Andrea Doviziosa i Andrea Iannonea tokom prošlonedeljnog testa u Maleziji.

Ducati se nalazio u top tri na svakoj od tri sesije trodnevnog testa, a Iannone je završio na kao treći u generalnom poredku iza dominantnog Repsol Honda dvojca Marca Marqueza i Danija Pedrose. Dovizioso je bio samo 0.3s iza Lorenza i na sedmoj poziciji na tabeli, italijanski dvojac vozio je GP14.3 Desmosedici umesto mnogo očekivanog radikalno novog GP15 koga će voziti na Speang 2 testu.

Ali dvostruki MotoGP šampion Jorge Lorenzo ne veruje da je Ducati još uvek u poziciji da ugrozi dominaciju Honde i Yamahe u svetskom šampionatu, koji počinje u Kataru 29. marta.

Lorenzo: „Andrea je odvezao veoma dobru simulaciju trke. Nije bila kompletna ali biti konstantan u 2.01s nešto znači. Takođe ovo je dobra staza za Andreu jer je on uvek veoma brz.“

„Ducati će imati šanse ali ne i za osvajanje titule ali mislim da se mogu popeti na više podijuma nego prošle godine.“

Ducati je osvojio tri podijuma u 2014. dva Dovizioso u Austinu i Assneu i jedan Cal Crutchlow u Aragonu.

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video